استعداد

 

مفهوم استعداد یا Talent در لغت به معنای قابلیت و شایستگی است. اگر بخواهید به زبان ساده تر استعداد را تعریف کنید در واقع می توان گفت همه ما انسان ها در یک زمینه ای مهارت و توانایی خاصی داریم و باید آن را پیدا کنیم که به آن استعداد گفته می شود.
به طور مثال یک نفر استعداد خوانندگی و یک نفر دیگر استعداد نقاشی دارد. هر زمان که پیشرفت و مهارت کسی در زمینه ای از افراد دیگر بالا تر باشد آن فرد استعداد بالایی در آن زمینه دارد. نباید هیچ زمان استعداد خود را با دیگران مقایسه کنید، زیرا مطمئنا شما در زمینه ای استعداد دارید که افراد دیگر ندارند پس هیچ زمان خود را با دیگران مقایسه نکنید. ضمن اینکه اگر استعداد خود را پیدا کنید به موفقیت های بزرگی خواهید رسید.
با این وجود و آگاهی از مهارتی خاص در ذات هر فرد، می خواهیم بدانیم چگونه استعداد خود را کشف کنیم:
اغلب مردم نمی دانند که در چه زمینه ای استعداد دارند و نمی خواهند استعداد خود را کشف کنند. اما شما برای کشف استعداد اول باید خودتان را بشناسید. زمانی که شما کاری را انجام می دهید و آن برای شما آسان است اما برای دیگران مشکل به نظر می رسد می توان دریافت شما در آن زمینه توانایی و استعداد خاصی دارید.
نقاط قوت خودتان را پیدا کنید. به تعریف و تمجید ها خوب گوش کنید و ببنید چه چیزی در شما صادق است که باعث می شود دیگران شما را در آن موضوع تحسین کنند. ببنید چه کاری است که شما را از اعماق وجود خوشحال می کند. هر کاری که دوست دارید انجام دهید و به دنبال غریزه تان بروید.
به گذشته خود نگاه کنید و ببنید در گذشته چه کاری را دوس داشته اید و انجام آن کار برایتان راحت و آسان بوده است.
این مهارت و توانایی فقط در یک زمینه وجود ندارد و می توانید انواع استعداد را در خود و دیگران مشاهده و کشف کنید. چند نوع استعداد مختلف وجود دارد که در ادامه برخی از آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم:
استعداد ذهنی: به طور مثال شما در دوران مدرسه افرادی را در کنار خود دیده اید که حافظه قوی تری داشته اند و قدرت درک آن ها بیشتر از سایر افراد بوده است و آن ها همیشه در درس های خود موفق تر بوده اند.
استعداد حسی :این نوع استعداد به افرادی تعلق می گیرد که از حواس پنجگانه خود بیشتر بهره می برند، به طور مثال افرادی که بینایی بالایی دارند و ریز بین هستند در نقاشی استعداد بالایی دارند.
استعداد حس حرکتی: این نوع استعداد را کسانی دارند که سرعت عمل بالایی در فعالیت خود دارند و واکنش بیشتری را در استعداد خود نشان می دهند.
بد نیست در پایان به تفاوت استعداد و توانایی بپردازیم. با توجه به اینکه بسیاری از افراد این 2 واژه را یکی می دانند و در برخی موارد آن ها را بجای یکدیگر استفاده می کنند.
به طور مثال شما به کلاس نقاشی می روید و در زمینه نقاشی توانایی بالایی دارید و با تمرین زیاد هر روز پیشرفت می کنید. اما زمانی که شما نقاشی را با یادگیری کوچک ترین نکات در سطح عالی انجام می دهید و حتی نیاز به تمرین نداشته باشید استعداد دارید. اما اگر استعدادمان در این زمینه ضغیف باشد با تمرین زیاد نمی توانیم آن را بهتر کنیم. استعداد از همان اول به وجود آمده است و ما برای بهتر شدن آن تلاش می کنیم.
حال چگونه استعداد خود را مدیریت کنیم؟ برای مدیریت استعداد خود آن ها را در الویت بندی قرار دهید. به طور مثال شما در زمینه های مختلفی استعداد دارید اما در یک زمینه استعداد تان قوی تر است. بدیهی است تلاش برای بهبود و رشد آن از اهمیت ویژه ای نسبت به سایر اولویت های شما برخوردار است و به طبع آن نتیجه مطلوب تری نیز دریافت می کنید.

افراد موفق: جی کی رولینگ