آرامش ذهن


آرامش ذهن یا peace of mind از جمله فاکتور هایی است که علاوه بر تاثیر گذاری در دقت و تمرکز، به تصمیم گیری درست کمک می کند. به طور کلی افرادی که از آرامش ذهن و روان برخوردارند، دیرتر عصبانی می شوند و همین امر موجب می شود در تصمیم گیری های خود بهتر عمل کنند و از روی عصبانیت تصمیم های غلط و عجولانه نگیرند. اما آیا تکنیک یا تکنیک های خاصی برای آرام سازی ذهن وجود دارد یا خیر؟

برای پاسخ به این سوال باید دو فاکتور اصلی را در نظر گرفت. اول کنترل اعصاب و دوم آرامش فکری. برای کنترل اعصاب می توان به چند روش ارام كردن اعصاب اشاره کرد که مورد تایید بسیاری از روانشناسان و محققین این زمینه می باشد. این روش ها شامل انجام فعالیت هایی برای پرت کردن حواس از موضوعی است که موجب عصبانیت می شود و یا مصرف خوراکی های آرامش بخش. برای پرت کردن حواس بهترین کار خط خطی کردن روی کاغذ است. شاید این کار خنده دار به نظر بیاید ولی به شما اطمینان می دهیم یکی از موثرترین روش هاست. در واقع شما با خط خطی کردن کاغذ، افکار پریشان خود را دور ریخته و باعث آرامش ذهن و روح و اعصاب خود می شوید. جویدن آدامس نیز یکی دیگر از روش های مشغول کردن خود به کار های دیگر است.
در رابطه با خوراکی های آرامش بخش، همانطور که در طب سنتی نیز به آن اشاره شده است، دمنوش های موثری توصیه می شود که یکی از پرطرفدارترین آن ها چای سبز است. از جمله خوراکی های دیگری که می تواند در تسکین دادن اعصاب به شما کمک کند شکلات تلخ است که علاوه بر تاثیر ذکر شده، نتایج فوق العاده ای در بهبود عملکرد مغز در پی دارد.
برای رسیدن به آرامش فکری نیز روش های متعددی پیشنهاد می شود. این راههای رسیدن به آرامش فکری شامل روش هایی است که به افزایش تمرکز شما نیز کمک می کند. مهم ترین عامل رسیدن به آرامش فکری محیط پیرامون شماست. مسلما در یک اتاق بهم ریخته، امکان تمرکز کردن خیلی کمتر از یک اتاق مرتب و با دیسیپلین است. همینطور وضعیت شخصی نیز بی تاثیر بر آرامش فکری نیست. تمیز بودن و بوی خوش لباس هایتان می تواند در رساندن شما با آرامش بسیار موثر باشد. همچنین بوییدن رایحه های مورد علاقه تان و یا رایحه هایی که ترکیبی از خنکی و شیرینی ملایم است، بسیار مفید است. از رایحه های پرطرفداری که می توان از آن یاد کرد، رایحه اسطوخدوس یا لاوندر است که بسیاری از متخصصین طب سنتی به مصرف مقداری از روغن این گیاه روی شقیقه، توصیه اکید می کنند.
اما همه این روش ها زمانی تاثیر خود را دو چندان می کنند که شما در رسیدن به سکوت ذهن، موفق عمل کرده باشید. سکوت ذهنی در واقع همان پاک سازی ذهن از افکار منفی و پریشان است که تمرکز شما را مختل می کند. برای سکوت ذهن می توانید چشم های خود را بسته و در ذهن خود به شمارش اعداد، مثلا از 1 تا 20 بپردازید. سعی کنید در این شمارش اعداد را در ذهن خود به تصویر کشیده و هیچ چیز دیگر بجز اعداد نبینید. پس از اتمام شمارش، ذهن شما آماده برای شروع فعالیت های مورد نظرتان خواهد بود.
در مجموع باید گفت که تمرکز و آرامش ذهنی در انجام هر کاری مهم بوده و به افزایش کیفیت آن کار کمک می کند. پس اگر تمرکز را در امور روزمره خود دخیل کنید، علاوه بر داشتن کیفیت بهتر، در ناخودآگاه خود، تمرکز را نهادینه خواهید کرد.

معرفی کتاب: کتاب کار عمیق