مدیر موفق

 

آگاه شدن از رموز مدیریت موفق نیازمند چندین سال کار کردن در حوزه مدیریت و کسب تجربه های فراوان است. یکی از نشانه های موفقیت یک کسب و کار بی شک به مدیریت موفق و موثر در آن کسب و کار ارتباط دارد. مدیر موفق یا successful manager به شخصی گفته می شود که وقت خود را به درستی صرف کارش می کند، مطالعه زیادی دارد، نظم و برنامه ریزی مشخصی دارد و توجه زیادی به تمامی اتفاقات اطراف خود دارد. هیچ کس نمی تواند ادعا کند که ذاتا یک مدیر موفق است و تمامی افرادی که ویژگی های یک مدیر موفق را دارند، سال های زیادی را به کسب تجربه و آزمون و خطا اختصاص داده اند.
علت اینکه یک مجموعه یا یک کسب و کار به سرعت بازار را قبضه می کند و دیگری شکست می خورد، بی شک تفاوت در نحوه مدیریت آن مجموعه است.
یکی از تفاوت های بین یک مدیر موفق با یک مدیر ناموفق در نحوه برنامه ریزی است. در واقع برنامه مدیران موفق
نیز در مقایسه با دیگر افراد منحصر به فرد است. آن ها دارای برنامه و اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت هستند. آن ها برای هر فردی که در مجموعه مشغول به کار است، وظایف ویژه ای را تعریف کرده است و در نهایت نیز تمامی نتایج آن ها را به دقت مورد بررسی قرار می دهد.
برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق علیرغم کسب تجربه باید از کتاب ها و مطالبی که در این زمینه وجود دارد نیز استفاده کرد. مطالعه کتاب مدیر موفق اگر هم زمان در عمل نیز اجرا شود، می تواند شما را در مدیریت بسیار توانمند سازد.
چگونه یک مدیر موفق شویم؟
برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق باید ویژگی های مدیر موفق را بدانیم. بدین منظور می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- مدیران موفق به آنچه می گویند، عمل می کنند. ضرب المثل معروفی است که می گوید خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج. به عنوان مثال اگر مدیری برای تنبیه کارکنانی که دیر به سر کار می آیند، جریمه تعیین کند، باید همواره به آن عمل کند و نباید برای شخصی استثنا قائل شود.
2- مدیران موفق برای یادگیری خود و کارکنان خود زمان می گذارند.
3- مدیران موفق در استخدام افراد دقت می کنند. آن ها برای اینکه شخصی را در مجموعه خود بپذیرند، تمام ویژگی های آن ها را در نظر می گیرند و بهترین شخص را استخدام می کنند. به عبارت دیگر در این کار عجله نمی کنند.
4- مدیر موفق خود را درگیر کارهای جزئی و بی اهمیت نمی کند. در واقع باید یک سلسله مراتبی در مجموعه وجود داشته باشد که مدیر بتواند کارهای جزئی را به زیر دست های خود بسپارد و خود نیز به کارهای مهم تر بپردازد.
5- یک مدیر موفق باید از کارکنان خود شناخت خوبی داشته باشد و با استعداد های آن ها آشنا باشد. هر شخصی در یک کاری استعداد دارد و باید در جایگاه خود قرار گیرد که بهره وری خوبی داشته باشد.
6- بدون شک ایجاد انگیزه در کارکنان یکی از بهترین اقداماتی است که یک مدیر موفق می تواند برای موفقیت آن مجموعه انجام دهد. اگر کارکنان انگیزه بالایی در انجام کار های خود داشته باشند مسلما با علاقه و تلاش بیشتری وظایف خود را انجام می دهند.
7- مدیران موفق جزئی نگر هستند. ممکن است بعضی از اتفاقات زیاد مهم نباشد. اما همین اتفاق به ظاهر نامهم شاید تاثیر بدی را در آن مجموعه بگذارد.         
برای تبدیل شدن به یک مدیر موفق نمی توان ره صد ساله را یک شبه طی کرد و این کار نیازمند سال ها آموزش و کسب تجربه است. در واقع پس از طی این مراحل است که می توانید به یک مدیر موفق تبدیل شده و نه تنها خود بلکه کارمندان مجموعه حود را نیز راضی نگه داشته و به رشد هر چه بیشتر مجموعه خود کمک کنید.

عناوین مرتبط: رشد و توسعه کسب و کار, معرفی کتاب, مقالات اصول و فنون مذاکره