ایده پردازی

 

من انسان ایده پردازی هستم! من ایده هایی دارم که هیچ کس ندارد! این ایده ها فقط به ذهن من رسیده است و ...
احتمالا در زندگی خود با افرادی مواجه شده باشید که مدام از ایده های خود صحبت می کنند، ولی آیا صرف داشتن ایده برای رسیدن به موفقیت کافی است؟ در این مقاله ایده پردازی یا idea را بهتر خواهیم شناخت و سعی خواهیم کرد که این توانایی را در خود تقویت کرده و از آن در زندگی استفاده کنیم.

ابتدا بهتر است ایده را تعریف کنیم. ایده در واقع یک نوآوری است که ناگهان در ذهن یک فرد جرقه می خورد. بهتر است اینطور بگوییم که تمامی پیشرفت هایی که بشر تاکنون در زندگی تجربه کرده است، مدیون ایده پردازی است. برادران رایت را به خاطر بیاورید. نقل است که این دو برادر با خود فکر می کردند که چقدر خوب می شود که انسان ها نیز بتوانند مانند پرنده ها پرواز کنند، به همین دلیل ایده ساخت هواپیما را مطرح کردند. مارک زاکربرگ چطور؟ این شخص با خود اندیشید که چقدر خوب می شود که فضایی ایجاد کند که انسان ها بتوانند بدون اینکه همدیگر را ببینند، با یکدیگر حرف بزنند و نظرات و عقاید خود را مطرح کنند، به همین خاطر ایده اختراع فیسبوک در ذهنش جرقه خورد. در تاریکی کارکردن، غذا خوردن و مطالعه کردن حس خوبی به انسان القا نمی کند، به همین دلیل ایده اختراع لامپ، نام ادیسون را به عنوان یکی از معروف ترین مخترعان در تاریخ ثبت کرد. پس متوجه می شویم که ایده پردازی تا چه اندازه به پیشرفت بشریت کمک کرده است و اگر توانایی ایده پردازی و خلاقیت در انسان وجود نداشت، قطعا سبک زندگی ما شبیه زندگی انسان های اولیه میشد!
خوب تا اینجا متوجه شدیم که انسان های ایده پرداز می توانند برای خود و کشور خود و حتی برای کل جهان مفید باشند. اما سوالی که اینجا مطرح می شود این است که برای اینکه انسانی ایده پرداز شویم باید چه کارهایی انجام دهیم. به عبارت دیگر قصد داریم در مورد تکنیک های ایده پردازی صحبت کنیم.
1-    انیشتین می گوید: منطق شما را از الف به ب می برد، اما تخیل شما را به همه جا می برد. انیشتن با این جمله می خواهد این نکته را به ما گوش زد کند که یکی از راه های ایده پردازی، قدرت تخیل ما انسان هاست. اگر می بینید که امروزه نظریات انیشتین یکی از بهترین و جالب ترین نظریات در حوزه فیزیک است، به این دلیل است که انیشتن خود از قدرت تخیل بسیار استفاده کرده است و این قدرت تخیل او را به کشفیاتی از جمله سیاه چاله ها و نظریه نسبیت رسانده است. برای استفاده از قدرت تخیل خود باید برای مدتی هر چند کوتاه ذهن خود را از مشغله های روزانه آزاد کرده و بگذارید ذهنتان آزادانه برای خود به هر سویی برود.
2-    همیشه از خود بپرسید آیا امکان دارد این کار را به روش ساده تری اتجام داد؟ این همان سوالی است که آقای ژیلت هنگامی که به روش سنتی مشغول تراشیدن ریش هایش بود از خود پرسید. آیا امکان دارد وسیله ای اختراع شود که با استفاده از آن بتوان ریش را طوری تراشید که هم زحمت کمتری داشته باشد و هم درد کمتری؟ به همین دلیل آقای ژیلت مخترع ریش تراش شد و از طریق اجرا کردن ایده خود ثروت و شهرت زیادی را از آن خود کرد.
در دنیای تجارت امروز می توان رقابت را در تمامی حوزه های کسب و کار مشاهده کرد، بنابراین بحث ایده پردازی در کارآفرینی و کسب و کار نیز اهمیت ویژه ای پیدا می کند. به طور کلی کارآفرینی از یک ایده شروع می شود. تمامی کارآفرینان که امروزه نام آن ها را به عنوان کارآفرینان بزرگ در جهان می شنویم، همگی ایده هایی داشتند که باعث شد این ایده ها برخی از نیاز های بشر را به خوبی برطرف کند. بیل گیتس با شرکت مایکروسافت، استیو جابز با اپل و ...
البته ایده پردازی باید همیشه ادامه داشته باشد، چون در اینصورت ممکن است افرادی که ایده های جدیدتری دارند، بازار را از آن خود کنند. شرکت نوکیا را در نظر بگیرید. این شرکت با یک ایده شروع شد، اما به دلیل اینکه نتوانست ایده پردازی خود را حفظ کند و همچنین نتوانست سلیقه های مردم را در نظر بگیرد، در این میان شرکت سامسونگ با یک ایده جدید و جالب تر توانست خود را در بازار تثبیت کرده و رقیب خو را به طور کلی حذف کند.
برای ایده پرداز بودن لازم نیست انسان بسیار باهوشی باشید، فقط کافی است که ذهن خود را محدود نکرده و اجازه دهید که برای مدتی آزادانه برای خود بچرخد. البته بهتر است که ایده پردازی را برای کسب و کار خود انجام دهید و همیشه به این فکر کنید که چطور می توانم کاری کنم که مشتریان بیشتری را برای خرید محصولاتم ترغیب کنم و در این راه می توانید از کتاب ایده پردازی نیز استفاده کنید و تکنیک های بیشتری برای ارائه ایده های خوب یاد بگیرید.

عناوین مرتبط: مقالات موفقیت